Spring naar content

Kunstgras recyclen

Royal Grass® kunstgras recyclen

Kunstgras recyclen? Ja! Dat lees je goed. Kunstgras dat niet wordt gerecycled belandt namelijk vaak op de steeds groter wordende plastic afvalberg óf wordt illegaal gedumpt in het buitenland. Royal Grass ziet het als een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om die plastic afvalberg niet nóg groter te maken. Daarom heeft Royal Grass het Take Back programma opgezet waarbij wij ons Royal Grass kunstgras gratis laten recyclen, om dit vervolgens te hergebruiken voor het maken van nieuw Royal Grass kunstgras of andere producten.

Royal Grass® is 100% recyclebaar, sinds 2003

Circulair kunstgras

Royal Grass met REBel backing kan gerecycled worden tot nieuw kunstgras, waardoor wij onze producten met REBel® backing circulair kunnen noemen. Uit testen van de Universiteit van Gent is gebleken dat wanneer wij ons gerecycled product mét REBel backing gebruiken als grondstof voor het maken van nieuw kunstgras, dit géén afbreuk doet aan de kwaliteit van zowel de grondstoffen als het nieuwe kunstgras.
Wij kunnen dus met een gerust hart oud Royal Grass kunstgras recyclen tot nieuw kunstgras. Dit in combinatie met ons Take Back programma waarmee wij ons verouderd en snij-afval verzamelen, zorgt ervoor dat wij bijdragen aan een wereld zónder afval.
Circulair kunstgras Royal Grass | Circulariteit

Take Back programma

Als kunstgrasproducent hebben wij als eerste een Take Back Programma opgezet in Nederland om verouderd Royal Grass kunstgras en snij-afval in te zamelen. Bij een aantal van onze dealers hebben wij een container geplaatst om snij-afval en het verouderde kunstgras in te kunnen zamelen.

Hoe werkt het Take Back programma?

Wanneer jouw Royal Grass gazon toe is aan vervanging kan het verouderde kunstgras afgeven worden bij een kunstgrasinzamelpunt bij één van onze dealers in Nederland. (Neem van te voren altijd even contact op met de dealer). Hoveniers en tuinprofessionals kunnen ook hun snij-afval inleveren bij een kunstgras inzamelpunt bij één van onze dealers.

Wij brengen het ingezamelde kunstgras vervolgens naar onze samenwerkingspartner GBN-AGR, een Nederlandse recyclingspecialist. Zij scheiden het zand en ander vuil van het kunstgras en maken van het kunstgras weer nieuwe grondstoffen. Met deze grondstoffen worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt.

 

Royal Grass® beschouwt het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te kunnen garanderen dat verouderd kunstgras en snij-afval niet op de alsmaar groter wordende afvalberg eindigt. 

Hoe werkt het recyclen van kunstgras?

Royal Grass kunstgras is al sinds 2003 100% recyclebaar. Het recycleproces was toentertijd echter wel erg ingewikkeld, omdat de backing van onze producten voorzien was van een zwarte latex coating. Om het recycleproces makkelijker te maken hebben wij een coating laten ontwikkelen die net zoals de grasvezels en backing uit kunststof bestaat. Bijna de gehele Royal Grass® collectie bestaat tegenwoordig voor 100% uit kunststof. 

De twee kunststoffen waaruit onze producten bestaan zijn: polypropyleen en polyethyleen. Dit zijn twee type kunststof met beide unieke eigenschappen die elkaar aanvullen. Zo is polypropyleen een stuggere kunststofsoort die bestand is tegen hogere temperaturen (belangrijk voor de stabiliteit en het volume van het kunstgras). Polyethyleen is daarentegen een zachtere kunststof die gevoeliger is voor krimp bij hoge temperaturen (belangrijk voor het zachte en natuurlijke gevoel aan de voeten).

Omdat deze twee kunststoffen uit dezelfde kunststoffamilie komen: ‘polyolefine’, kunnen zij beide omgezet worden naar deze grondstof. De grondstof polyolefinen kan vervolgens weer gebruikt worden voor het produceren van nieuwe kunststofproducten.

Vind hier een Royal Grass® kunstgras inzamelpunt bij jou in de buurt.

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.com en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrass of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0