Spring naar content

6 tips voor het onderhouden van kunstgras

Het onderhouden van Royal Grass® kunstgras is belangrijk om jouw gazon zo lang mogelijk mooi te houden. Hierbij 6 onderhoudstips van de Royal Grass® expert:

Onderhoudstip 1
Borstel het kunstgras regelmatig

Ondanks dat alle Royal Grass® kunstgrasproducten voorzien zijn van een V-Shape®, waardoor de grasspriet langer rechtop blijft staan, zullen de grassprieten na verloop van tijd toch gaan hangen of liggen. Wij raden aan om het gazon in ieder geval één keer per jaar op te borstelen om het kunstgras weer even “wakker te schudden”. Door het gazon met een harde bezem lichtjes te borstelen geef je jouw kunstgrasgazon weer zijn oude veerkracht terug.

Tip van de Royal Grass® expert: “Borstel het gras bij een minimale temperatuur van 15 graden celsius en tégen de pool in”

 

onderhouden kunstgras | Harken | Royal Grass®

 

Onderhoudstip 2
Verwijder bladeren en takken

Om te voorkomen dat er onkruid tussen het kunstgras gaat groeien is het belangrijk om bladeren en takken regelmatig te verwijderen. Met een harde bezem, hark of bladblazer kun je gemakkelijk en snel de bladeren van het gazon vegen of blazen.

 

Onderhoudstip 3
Verwijder onkruid

Met kunstgras heb je veel minder last van onkruid dan met natuurgras. Toch kan het zijn dat er af en toe wat onkruid is gaan groeien tussen het kunstgras. Om jouw gazon mooi te houden is het belangrijk het onkruid te verwijderen.

Vaak is het onkruid dat tussen het kunstgras groeit makkelijk te verwijderen met de hand. Onder Royal Grass® ligt namelijk geotextiel, dat wortelwerend is waardoor de wortels zich niet kunnen vastbijten.

Lukt het niet om het onkruid met de hand te verwijderen of heb je last van relatief veel onkruid? Dan mag je ook gebruik maken van een onkruidverdelger. Informeer bij jouw dealer of in de winkel welke onkruidverdelger je het beste kunt gebruiken.

Tip van de Royal Grass® expert: “Gebruik altijd een biologisch middel en test van tevoren op een klein (rest)stukje of het kunstgras hierdoor niet verkleurt”.

 

Onderhoudstip 4
Verwijder mos en algen

De kans dat er mos en/of algen groeien op jouw kunstgras is heel erg klein. Mochten mossen en/of algen toch een manier hebben gevonden om tussen het kunstgras te gaan groeien, dan mogen deze uit het gazon geplukt worden.

Lukt het niet de mossen of algen uit het kunstgras te plukken? Gebruik dan een een milieuvriendelijk verdelgingsmiddel en géén bleekwater. Bleekwater schaadt namelijk naast de kleur en kwaliteit van het kunstgras, ook het milieu.

Onderhouden kunstgras | verwijderen uitwerpselen huisdier | Royal Grass®

Onderhoudstip 5
Verwijder urine en uitwerpselen

Het is niet erg wanneer jouw huisdier zijn ontlasting heeft gedaan op het kunstgras. Het is wel belangrijk dit snel te verwijderen en de plek te reinigen om stank en schimmel te voorkomen.

Hoe verwijder je urine en uitwerpselen van het kunstgras?
Verwijder de uitwerpselen van het kunstgras met een zakje of bakje. Het is belangrijk om daarna de plek goed na te spoelen met water om er zeker van te zijn dat alles ook echt schoon en weg is.

Wanneer er urine op het kunstgras ligt is het belangrijk om de plek goed schoon te spoelen met water. Om de geur te neutraliseren kun je het beste de plek grondig naspoelen met een ruime hoeveelheid lauwwarm water.

Tip van de Royal Grass® expert: “Om de geur te neutraliseren kun je ook water mengen met allesreiniger of  wasverzachter. Iets wat lekker ruikt!”.

 

Onderhoudstip 6
Vermijd contact met zuren, verf en lijm

Kunstgras is gemaakt van kunststof en als kunststof in contact komt met zuren, verf of lijm dan tast je het product aan. Vermijd daarom het contact met deze producten om te voorkomen dat het gazon verkleurt of verschraalt.

Wat moet ik doen als ik toch schade heb door zuren, verf of lijm?
Neem bij beschadigingen aan het kunstgras contact op met jouw installateur of het verkooppunt voor een passende oplossing. Onze tip is om een stuk snijafval te bewaren (wanneer het kunstgras wordt geïnstalleerd), zodat dit altijd gebruikt kan worden om eventuele beschadigingen in het kunstgras te kunnen herstellen. Let op! Houd er rekening mee dat je altijd zult zien dat er een ‘nieuw’ stuk kunstgras is gelegd. 

Kunstgras | Royal Grass®
Met deze tips moet het zeker lukken om jouw kunstgras te onderhouden zodat jij jarenlang kunt genieten van een éxtra mooi gazon!
Heb je een vraag over het onderhouden van kunstgras? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.

Bekijk hier de Royal Grass® kunstgrascollectie.

 

Bekijk ook eens

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.com en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrass of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0