Spring naar content

Oud Royal Grass kunstgras recyclen tot nieuw kunstgras!

Circulair kunstgras

Het blijven innoveren en werken aan een duurzame toekomst staat bij Royal Grass erg hoog in het vaandel.

Met veel trots kunnen wij dan ook zeggen dat uit testen van de Universiteit van Gent, Centre for textile sciene and engineering, is gebleken dat wanneer wij ons gerecycled product mét REBel® backing gebruiken als grondstof voor het maken van nieuw kunstgras, dit géén afbreuk doet aan de kwaliteit van zowel de grondstoffen als het nieuwe kunstgras. Wij kunnen dus met een gerust hart oud Royal Grass kunstgras recyclen tot nieuw kunstgras en onze producten zijn daarom circulair te noemen.

‘We hadden de uitdaging om ons ‘kunstgrasafval’ te recyclen tot Royal Grass van goede kwaliteit!’

Eenvoudig recycleproces:

Bewuste keuze voor grondstoffen uit dezelfde kunststoffamilie

Bij Royal Grass combineren wij bewust polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE), welke uit dezelfde kunststoffamilie komen, als grondstoffen voor ons kunstgras. Deze grondstoffen zorgen er namelijk voor dat onze producten een natuurlijke uitstraling hebben én zacht aanvoelen zonder dat wij de hoge kwaliteit en duurzaamheid, waar wij bekend om staan, verliezen. Om het recycleproces van onze producten te vereenvoudigen, hebben wij onze innovatieve REBel® backing ontwikkeld. Ook deze is volledig gemaakt van PP, om op die manier het recycleproces te vereenvoudigen doordat ons gehele product bestaat uit kunststof uit dezelfde kunststoffamilie.

Take Back programma

In Nederland en België hebben wij als sinds 2018 verschillende kunstgrasinzamelpunten om verouderd, en vooral snij-afval van Royal Grass in te zamelen. In samenwerking met een kunstgras-recyclingsbedrijf wordt het ingezamelde kunstgras met latex backing gerecycled tot nieuwe producten zoals picknicktafels en piketpalen.

Al sinds 2018 dragen wij ons steentje hiermee bij aan een duurzamere toekomst, maar de échte uitdaging lag hem voor ons in het maken van nieuw kunstgras van ons kunstgrasafval. Hiervoor hebben wij dus de REBel® backing ontwikkeld en zijn wij van start gegaan met het apart inzamelen we Royal Grass mét REBel® backing om deze vervolgens met een zusterbedrijf van Royal Grass te verwerken tot nieuwe grondstoffen.

‘Wij zijn trots bij te kunnen dragen aan een duurzamere toekomst met de circulariteit van onze producten’

Royal Grass kunstgras is bewezen circulair

Om met recht te mogen zeggen dat Royal Grass circulair is én om zeker te zijn van de kwaliteit hebben wij de Universiteit van Gent gevraagd het re-granulaat (grondstof gemaakt van recyclede kunstgras) te testen.

De Universiteit van Gent heeft onder andere de breekbaarheid, elasticiteit en dichtheid van de grondstoffen getest. Uit de testen kan worden geconcludeerd dat de grondstoffen gemaakt van gerecycled Royal Grass met REBel® backing net zo sterk zijn als onze originele grondstoffen. Dit betekent dat we ons kunstgras (mét REBel® backing) met een gerust hart volledig kunnen recyclen en verwerken tot nieuwe grondstoffen voor het maken van ‘nieuw’ kunstgras, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit die men van ons gewend is.

Wij zijn blij dat we met de circulariteit van onze producten kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Wij, van Royal Grass, blijven ons inzetten om onze producten en processen te optimaliseren en te verduurzamen.

Circulair kunstgras Royal Grass | Circulariteit

 

 

Bekijk ook eens

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.com en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrass of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0