Spring naar content

Video: Hoe snijd je stapstenen in kunstgras?

Onderstaand lees je stap voor stap hoe je op een nette manier stapstenen in het kunstgras kunt snijden. Wanneer je dit volgens deze stappen doet, krijg je een mooi en natuurlijk uitziend kunstgrasgazon, met stapstenen! Bekijk ook de video voor een duidelijke uitleg over hoe je stapstenen verwerkt in het Royal Grass kunstgras.

Video: Hoe snijd je een stapsteen in het kunstgras?

Bekijk in onderstaande video in het kort hoe je een stapsteen in het kunstgras kunt snijden.

Stapstenen zien er niet alleen mooi uit in je kunstgras gazon, ze zijn ook functioneel. Plaats stapstenen op plaatsen waar veel gelopen wordt, zodat je kunstgrasgazon langer mooi blijft.

1. correcte onderbouw en plaatsing tegels
Zorg voor een stabiele, vlakke en waterdoorlatende onderbouw voor het kunstgras. plaats de stapstenen voorzichtig op de juiste plaats.

2. Geotextiel en kunstgras
Plaats het geotextiel op de onderbouw en houd de stapstenen vrij van het geotextiel. Zorg voor de 10 centimeter overlap, zoals altijd.

3. Uitrollen kunstgras
Rol het kunstgras uit, ook over de stapstenen heen. Zorg voor voldoende extra lengte en breedte, aangezien het gras nog zal verschuiven wanneer je bezig bent met het insnijden van de tegels.

4. Insnijden van de tegels
Begin aan één kant met het insnijden van de tegels. Zoek het midden van je eerste tegel op, en snijd er aan de bovenzijde een kruis in, diagonaal, van tegelpunt tot tegelpunt. Nu kan je voorzichtig iedere flap eraf snijden. Dit doe je het eenvoudigst door het mes iets schuin langs de tegel af te laten gaan. Doe dit tegel voor tegel (op volgorde, zoals ze liggen). Je zult namelijk merken dat het gras steeds iets opschuift, tot alle spanning uit de kunstgrasmat verdwenen is.

Tip van de Royal Grass expert: “Trek het stuk kunstgras dat je eraf snijdt naar je toe, zodat je mes aan de onderkant snijdt”.

5. Afwerking gazon
Snijd op het einde pas de randen van het gazon op maat. Zoals je bij stap 4 al hebt gemerkt, blijft het gras verschuiven tot alle tegels ingesneden zijn.

Meest gestelde vragen

Jazeker! Royal Grass® geeft regelmatig trainingen aan hoveniers en andere tuinprofessionals om de basisbeginselen van het kunstgras leggen te leren. Wij delen onze kennis graag en zijn van mening dat een juiste installatie bijdraagt aan de kwaliteit van ons kunstgras. Meer informatie over onze installatietrainingen of ben je benieuwd naar de eerstvolgende training? Ga dan naar www.royalgrass.nl/academy/

Op www.royalgrass.nl/informatie vind je meer informatie over het installeren van Royal Grass kunstgras.

Wij werken met landelijk netwerk aan dealers. Zij hebben vaak een voorraad aan Royal Grass® producten, kunnen snel leveren en je eventueel ontlasten met de installatie van het kunstgras (dit verschilt per dealer). Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op door te mailen naar info@royalgrass.com.

Royal Grass® kunstgras is te koop bij één van onze dealers binnen ons wereldwijde dealernetwerk. Vul hier jouw postcode in en vind de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.

Alle Royal Grass® producten zijn geschikt voor op het balkon of dakterras. Het is echter wél belangrijk rekening te houden met de hoogte van het kunstgras en een eventuele onderbouw. Neem contact op met een Royal Grass dealer of installateur om te bespreken wat er mogelijk is op jouw balkon.

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.com en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrass of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0