Spring naar content

Video: Hoe snijd je een paal in?

Met onderstaande informatie leer je hoe je stap voor stap palen of bomen in het kunstgras kunt snijden. Wanneer je dit volgens deze stappen doet, krijg je een mooi en natuurlijk uitziend kunstgrasgazon, waarin bomen op een natuurlijke manier uitkomen, of de kinderen van hun klimrek kunnen genieten! Met deze stappen kan je ieder obstakel in je Royal Grass kunstgras verwerken. Bekijk ook zeker de video voor een duidelijke uitleg over het insnijden van een paal of boom in het kunstgras.

Video: Hoe snijd je een paal in?

Bekijk in onderstaande video in het kort hoe je een paal in het kunstgras kunt snijden.1. correcte onderbouw
Zorg voor een stabiele, vlakke en waterdoorlatende onderbouw voor het kunstgras. Plaats bij bomen eventueel een boomspiegel om de boom.

2. Geotextiel en kunstgras
Plaats het geotextiel op de onderbouw en snijd de paal of boom uit het geotextiel. Zorg voor de 10 centimeter overlap, zoals altijd.

3. Houd rekening met de legrichting en naden bij palen
Je rolt het kunstgras uit naar de paal of boom. Zorg ervoor dat je er rekening mee houdt dat je een naad altijd in de lengte maakt. Uitzondering hierin wanneer een naad in de breedte heel kort is, dan kan je ervoor kiezen deze in de breedte te snijden. Snijd dan heel voorzichtig tussen de tuften door, zodat je geen vezels beschadigd.

4. Snijd de mat door en leg om de paal of boom heen
Het kunstgras ligt tegen de paal of boom. Snijd het gras door (als het even kan in de lengte van een tuftrij) en leg het om de boom heen. Zorg ook hier voor voldoende lengte en breedte van het kunstgras.

5. Het insnijden van de paal of boom
Werk vanaf de kant die niet open is gesneden naar de paal toe en zorg ervoor dat daar alles plooivrij is. Vervolgens ga je om de paal steeds kleine snedes maken, driehoekjes, waardoor je de plooien steeds verder verwijderd en het gras. Doe dit in kleine stappen, waardoor je niet ineens teveel verwijderd. Je ziet dat de plooien langzaam verwijderen.

6. De afwerking
Wanneer je alles goed hebt ingesneden, zullen de 2 zijdes van de naad 1 op 1 weer op elkaar aansluiten (je hebt niets in de naad verwijderd, dus hoef je niet schoon te snijden). Lijm deze met kit of tape aan elkaar, zoals je normaal ook een naadverbinding maakt. Heb je een breedtenaad en tussen de tuften doorgesneden? dan werkt dit hetzelfde. Nu werk je de rest van het gazon af en op het einde snijd je rondom alles schoon.

Meest gestelde vragen

Jazeker! Royal Grass® geeft regelmatig trainingen aan hoveniers en andere tuinprofessionals om de basisbeginselen van het kunstgras leggen te leren. Wij delen onze kennis graag en zijn van mening dat een juiste installatie bijdraagt aan de kwaliteit van ons kunstgras. Meer informatie over onze installatietrainingen of ben je benieuwd naar de eerstvolgende training? Ga dan naar www.royalgrass.nl/academy/

Op www.royalgrass.nl/informatie vind je meer informatie over het installeren van Royal Grass kunstgras.

Wij werken met landelijk netwerk aan dealers. Zij hebben vaak een voorraad aan Royal Grass® producten, kunnen snel leveren en je eventueel ontlasten met de installatie van het kunstgras (dit verschilt per dealer). Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op door te mailen naar info@royalgrass.com.

Royal Grass® kunstgras is te koop bij één van onze dealers binnen ons wereldwijde dealernetwerk. Vul hier jouw postcode in en vind de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.

Alle Royal Grass® producten zijn geschikt voor op het balkon of dakterras. Het is echter wél belangrijk rekening te houden met de hoogte van het kunstgras en een eventuele onderbouw. Neem contact op met een Royal Grass dealer of installateur om te bespreken wat er mogelijk is op jouw balkon.

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.com en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrass of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0