Spring naar content

Video: Hoe maak je een naad? (Lijm)

Onderstaand lees je stap voor stap hoe je op een nette manier een naadverbinding in het kunstgras maakt. Dit doe je wanneer je 2 stukken kunstgras aan elkaar wilt verbinden. Bekijk ook de video voor een duidelijke uitleg over hoe je een naad maakt met nadenband en Royal Grass Pro Glue.

Video: Hoe maak je een naad? (Tape)

Bekijk in onderstaande video in het kort hoe je een naad maakt met nadenband en Royal Grass Pro Glue.

Video: Hoe maak je een naad? (Lijm)

Bekijk in onderstaande video in het kort hoe je een naad maakt met lijm.

Soms kan je er niet omheen en moet je in jouw kunstgrasproject een of meerdere naadverbindingen maken. Een naad in je kunstgras heb je wanneer je 2 stukken met elkaar dient te verbinden. We hebben het in deze uitleg alleen over lengtenaden, kopnaden laten we hier buiten beschouwing.

1. Plaatsen van de 2 stukken kunstgras
Leg de beide stukken die je met elkaar gaat verbinden naast elkaar in de tuin, let hierbij op de vleugrichting, ook bij de ReaDY producten van Royal Grass is er altijd een legrichting, en dien je altijd al het kunstgras in dezelfde richting te leggen. Snijd de beide stukken rondom nog niet op maat, dit doe je nadat de naad gelijmd is.

2. Schoonsnijden kunstgras in de naad
Het is bij het maken van een goede kunstgrasnaad van belang dat er altijd schoongesneden wordt. snijd minimaal 2 tuften schoon. Ook bij een twee meter brede rol, waarbij een zijde geen flap heeft, snijd je alsnog minimaal 2 tuften van het kunstgras af. Heb je voldoende gras over? snijd er dan gerust meer tuften af. Snijd dan tegen de tuft aan die je laat zitten. Houd tijdens het snijden je mes altijd iets schuin, van het gras af dat in de tuin blijft.

2. De naad bepalen
Op de rug van het kunstgras zie je de tuftrijen. De afstand tussen de tuftrijen kopieer je in de naad. En wat houdt dit in? de afstand van tuftrij tot tuftrij boots je na tussen de twee stukken gras, ook van tuftrij tot tuftrij. Controleer de naad steeds, het kan soms iets afwijken. Borstel de naad steeds met je handen op, zodat je het resultaat kunt beoordelen. Tevreden? Verzwaar het kunstgras met zandzakken om verschuiving te voorkomen.

3. De naad verlijmen
Vouw de naad voorzichtig open, zorg dat er geen plooien ontstaan. Rol de nadenband uit, in het midden zodat er aan beide kanten evenveel nadenband onder het gras komt te liggen. je begint met het lijmen aan de zijde waar je in de vezels kijkt. Zet eventueel de nadenband, aan de kant waar je begint, met een anker vast. Leg een zijde dicht en trek hier het spuitmondje onderdoor en verdeel de lijm gelijkmatig in de naadverbinding. Werk voorzichtig en nauwkeurig. Vervolgens zorg je dat de andere zijde niet dicht kan vallen achter je en leg je de naad voorzichtig dicht. Zorg ervoor dat er géén vezels in de lijm terecht komen.

De naad afwerken
Wanneer de hele naad gelijmd is druk deze nog eens goed aan. Daarna plaats je aan beide zijden van de naad, iedere 50 centimeter, bodemankers. Dit doe je om de naadverbinding te verstevigen. Hierna kan je de rest van je project afwerken. Borstel op het einde de naadverbinding nog eens goed op.

Meest gestelde vragen

Jazeker! Royal Grass® geeft regelmatig trainingen aan hoveniers en andere tuinprofessionals om de basisbeginselen van het kunstgras leggen te leren. Wij delen onze kennis graag en zijn van mening dat een juiste installatie bijdraagt aan de kwaliteit van ons kunstgras. Meer informatie over onze installatietrainingen of ben je benieuwd naar de eerstvolgende training? Ga dan naar www.royalgrass.nl/academy/

Op www.royalgrass.nl/informatie vind je meer informatie over het installeren van Royal Grass kunstgras.

Wij werken met landelijk netwerk aan dealers. Zij hebben vaak een voorraad aan Royal Grass® producten, kunnen snel leveren en je eventueel ontlasten met de installatie van het kunstgras (dit verschilt per dealer). Vind hier jouw dichtstbijzijnde dealer of neem contact met ons op door te mailen naar info@royalgrass.com.

Royal Grass® kunstgras is te koop bij één van onze dealers binnen ons wereldwijde dealernetwerk. Vul hier jouw postcode in en vind de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt.

Alle Royal Grass® producten zijn geschikt voor op het balkon of dakterras. Het is echter wél belangrijk rekening te houden met de hoogte van het kunstgras en een eventuele onderbouw. Neem contact op met een Royal Grass dealer of installateur om te bespreken wat er mogelijk is op jouw balkon.

Royal Grass® fans vertellen

Kunnen wij jou helpen?

Vragen of opmerkingen?

Bel +31 413 71 29 07 of mail info@royalgrass.com en onze customer service staat je graag te woord.

Happy tuinliefhebbers!

Maak een foto van jouw Royal Grass® tuin en tag @royalgrass of gebruik #royalgrass.

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0